Jauns hobijs
Beidzot varu atziities, ka klusiibaa esmu izperinaajusi jaunu hobiju. Ilgi domaaju, ko taadu vareetu padariit, kas
1) man patiktu;
2) butu radosh
3) nebuutu paaraak daargs
4) potenciaali buutu speejiigs iemest man kabataa kaadu kapeicinu
Nu tad shtukoju, domaaju un rezultaataa nonaacu pie tortu dekoreeshanas. Ar cepshanu gan jau kaut kaa galaa tikshu (tak pavaara izgliitiiba, tik druku jaauzprishina iemanas :?: ), bet dekoreet maaciities veelos saakt visu no saakuma. Miilais viira kungs piekrita visam ko veelos (vinam laikam bail, ka paarvertiishos derperate housewife
) un pat jau samekleeja man pirmo workshop. Tadd nu 17. maijaa doshos apguut pamatus darbam ar fondantu un marcepaanu.
Varbuut Juus variet man drusciitin paliidzeet un padaiities ar kaadu gardu biskviita, pildiijuma vai sviesta kreema recepti. vareetu jau parakaaties i-netaa, bet baigaa baile uzrauties uz nepaarbaudiitas receptes. Un no recepshu graamataam arii riskanti- piem, mans vismiilaakais autors Jamie Oliver cep tik treknas kuukas, ka tauki tek gar pirkstiem
Apsolos ar Jums nekonkureet un LV tortes necept.
Bet varu apsoliit, ja buus interese, padaliiteis ar kursos ieguutaam zinaashanaas un zhurnaaliem (viirs jau atrada un apsoliija uz dz.d. man pasuutiit torshu dekoreeshanas zhurnaalu)
Ielogojies vai izveido profilu, lai komentētu!
0 #1 8. aprīlis, 2011 11:44
Nju kā jau manīji man šāds hobijs arī ir jau kādu laiku, taču tā kā laika ir gaužam maz, tad nu tikai iesācēja līmenī arī palieku
Es biskvītu cepu kā parasti, vienīgais jaucu miltus ar kukurūzas miltiem un nedaudz cepampulvera, jo nepatīk blīvs biskvīts... viņš sanāk pasauss, bet līdz ar to ļoti labi savelkas no pildījumiem
Krēms viens no favorītiem man ir vārītais - klasika
Esmu priekš sevis secinājusi tikai to, ka darbā ar mastiku nesmādētu kāda mākslas skola bērnībā, bet tā kā tādas iespējas nebija, tad nu tagad radu kā protu...
Negribu piekrist, ka nav dārga nodarbošanās, jo līdzekļi būs jāiegulda palieli, lai iegādātos visādas formiņas, stenceļus (nezinu kā latviski), faktūras utt... bet pelnīt ar šo lietu arī var, vismaz cik skatos forumos
Galvenais lai cepšana nepaliek kā otršķirīga lieta pēc dekorēšanas, jo bieži dzirdēju stāstus, ka cilvēki viļas, ka smuka torte ne pēc kā negaršo...
Lai veicas un noteikti dalies savās jauniegūtajjās zināšanās, man tas noteikti interesēs!
(Man ir dažādas grāmatas elektroniski par kūku dekorēšanu un ziedu izgatavošanu no mastikas)
profils galerija
0 #2 8. aprīlis, 2011 11:47
Mmmm tik salds tavs hobijs. Tā sakārojas torte.
Es vairs neatceros par kuru kanālu un kā sauc to raidījumu (bet tas bija angliski), rāda kā viņi cep un dekorē tortes. Noģībt var.
Žēl tādas ēst.
profils galerija
0 #3 8. aprīlis, 2011 11:52
Ozoliņa tas ir Cake Boss pa Travel&Living
Tur jau ne tikai izskats, bet arī izmēri iespaidīgi!
profils galerija
0 #4 8. aprīlis, 2011 11:56
Jā, tas ir iespaidīgs raidījums!
profils galerija
0 #5 9. aprīlis, 2011 5:34
Julce
), j0 vairaak es saprotu, ka torti gribu cept pati.
Saliidzinot ar citiem hobijiem, taas tortu dekoreeshanas lietinas pie mums nemaz tik daargas nav. Arii fondants un marcipaans nav daargs (250 g fondanta=2 DMC spiciites diegu, spriezhiet pashas daargi vai nee, viss jau ir dikti relatiiv :?: i). Bet jo tuvaak maak puikaina 1 dz.d. (vinam shodien paliek 8 meeneshi
Viirs mani pieteica 7 maijaa uz iesaaceeju kursiem tortu un cupcakes (hmmm...kaa latviski? :?: ) dekoreeshanaa.
Es juutu, ka man kaut kas jaasaak drusku jauns dariit, jaaizraujas no ikdienas, citaadi druku jumts brauc prom starp netiiru muti-pamperu-eeshanu un (ne)guleeshanu. Bet taa jau maaminu ikdiena.
Pat to biskviitu- apskatiiju kaartiigi to i-neta veici- biskviits pulverii, pielej tik uudeni, kreems pulverii, pielej tik uudeni, garshas kaadas vien veelies... Kaa mans viirs teica, pat shis taa varot torti uzcept.
jaa, jaa...ja godiigi mania izveelei pie vainas drusku Cake Boss un The Ultimate Cake Off... :oops:
profils galerija
0 #6 9. aprīlis, 2011 7:17
Cupcakes - taa iipashi neiedziljinoties niansees, latviski buus keeksinjsh...
Tas ir viens no maniem hobijiem - kuukaam mana virtuve ir par mazu...
Labraat uzzinaatu tavu pieredzi no kursiem shajaa jautaajumaa - jo visas manas zinaashans par cupcake aprobezhojas tikai ar to ko var internetaa atrast...
profils galerija
0 #7 9. aprīlis, 2011 9:32
cupcake drīzāk ir keksiņš ar kremu
kaut gan pie mums keksi parasti tiek cepti pēc citādākām receptēm kā cupcake...
iveck, tiešām pie jums tās lietas ir lētākas, pie mums fondantu var atrast tiekia vienā veikalā Rīgā un tas pats 500gr izmaksā ap6Ls... tādēļ nekas cits neatliek kā gatavot to pašai...
njā, es gan neatbalstu tās visas pulveru padarīšanas... un man laukos daudz kas pieejams svaigs - olas, piens, krējums utt.
profils galerija
0 #8 11. aprīlis, 2011 7:54
Iveck! Apsveicu ar jauno hobiju, tā pulvera padarīšana jau ir tāda vienkārša 8) , varbūt tu savējos vari pārsteigt pēc veco laiku metodēm ceptām tortēm, domāju būs klientu loks kas to novērtēs. Cik saprotu zināšanas šinī lietā arī tev ir. :idea:
profils galerija
0 #9 11. aprīlis, 2011 8:03
Daga
tieshi taa- jaameegina paarsteigt tie hollandieshi, ka arii no olaam un miltiem var toti izcept
jau nokonsulteejos ar julci un riit buus pirmais meeginaajums izcept tortiiti mums pashiem uz 4 gadu kaazu jubileju. Vieniigi tas kritikis buus taads pashvaks- mans viirs eed visu, kas nekust un slavee visu peec kaartas. Jo vinsh zin, ja pateiks, ka kaut kas nav labi, to eedienu vinam ne muuzham vairs negatavoshu. neticu, ka vinsh uzdriiksteesies kritizeet manas tortiites... Risks paaraak liels
profils galerija
0 #10 11. aprīlis, 2011 8:18
Pēc pieredzes zinu, ka daudziem ļoti garšo vēcās, bet nepelnīti aizmirstās lietas, kā piemēram riekstiņi, ar vārīto pilnpiena pildījumu (ne jau veikalā nopērkamie riekstiņi, tie jau nav sagraužami), vāverītes ceptas tādā atveramā pannā, vēl man ļoti patika savējos iepriecināt ar vafeļu tūtiņām, bet diemžēl vafeļu panna sadega, un tādas sanāk tikai ar to veco krievu vafeļpannu.
profils galerija
0 #11 11. aprīlis, 2011 8:59
Nu riekstinus es esmu iemaaciijusi eest arii viirm un vina koleegiem
Shie tik visu laiku vaicaa, kad es atkal cepshu. maasa atsuutiija man padomjlaika forminas, iebiezinaatais piens pie mums nav probleema, miiklu vr sataisiit 5 min laikaa... Namm, namm...
vafeles es parasti cepu belgu- taas biezaas. Un, ka jaa, nokaunos- no pulveriisha. :oops: Iisti negarsho, jo taada sinteetiska garsha. bet neko labaaku uzcept nevaru, jo nav receptes :? Varbuut kaada zin un vareetu padaliities? :?:
profils galerija
0 #12 11. aprīlis, 2011 10:05
iveck, man ir recepte kraukšķīgajām vafelēm tai pašā biezo vafeļu formā cepjamas... ielikšu vakarā, jo biju nesen cepusi un pat iefočējusi
Man ir arī grāmatiņa angļu valodā ar dažādām vafeļu receptēm ne no pulverīšiem
profils galerija