Mūsu virtuve & receptes

Visas esam čaklas krustiņotājas, bet vai esam tikpat čaklas arī virtuvē?! smile_mini.gif
Tā kā man ļoti patīk gatavot (dzīvojot Itālija būtu grēks negatavot biggrin_mini2.gif ), tad nolēmu iesākt šo diskusiju, kur mēs varētu dalīties ar mūsu mīļākajām un gardākajām receptēm smile_mini.gif
Vēl kādus gadus 2 atpakaļ, es nebiju liela jūrasvelšu fane, bet nu viss ir krasi mainījies... Mans mīļākais ēdiens ir Spaghetti alla marinara (spagetti ar jūras veltēm). Gatavoju to diezgan bieži, bet kaut kā nesanāca nofotografēt galarezultātu, tāpēc ievietoju foto, kuru uztaisīju pagāšā gada oktobrī Triestē. Protams pasūtīju Spaghetti alla marinara

Būtu arī jauki dzirdēt, ko dīvainu un neparastu esat nogaršojuši jūsu ceļojumu laikā citās zemēs vai tepat Latvijā :o

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - »

Ozoliņa Ozoliņa VIP kluba biedre Ziņojumi: 862

0 #1 31. oktobris, 2008 12:28

Udine!Pēc ko garšo gliemeži :oops: .Viņi jau tā nesaucas droši vien,bet ieraugot to bildi man nekas savādāk nenāca prātā.Man ļoti negaršo sēnes un lai paskaidrotu kāpēc, es tās salīdzinu ar gliemežiem,ne tāpēc ka zinātu kā viņi garšo,bet pēc glumuma un un izskata.Bet droši vien ja nezinātu kas man jaēd varbūt estu. smiley-roll.png

profils galerija

singa singa VIP kluba biedre Ziņojumi: 642

0 #2 31. oktobris, 2008 12:56

Man sēnes ļoti garšo un viss, kas glums, bet gliemeži nē. Lai tie labāk dzīvo manā dārzā, tur mēs satiekam labi. Man pret rāpojošu nav pretenzijas, bet uz šķīvja - kategorisks NĒ. Nav es francis un manās dzīslās nerit viņu asinis.

profils galerija

Udine Udine Pastāvīgā apmeklētāja Ziņojumi: 217

0 #3 31. oktobris, 2008 13:03

Meitenes

Manā šķīvī nebija neviena gliemeža biggrin_mini2.gif

profils galerija

singa singa VIP kluba biedre Ziņojumi: 642

0 #4 31. oktobris, 2008 13:05

Udine
Stāsti, kādus niķus-stiķus tu tuir sastrādājusi :o

profils galerija

Ennii Ennii Jaunpienācēja Ziņojumi: 72

0 #5 31. oktobris, 2008 13:07

Man patīk gatavot, bet diemžēl nav man ķēriens uz šādām lietā.
Vislabāk patīk izmēģināt kaut ko jaunu, piemēram, saldos, kokteiļus u.c.
Tie man vismaz var arī izdoties smile_mini.gif
Un vispār runājot par ēdieniem, esmu ļoti izvēlīga. Ēdu tikai vienkāršus un latviskus ēdienus, nekādu specifisku jūras velšu, arī sēnes īpaši necienu :idea: dārzeņus ēdu tikai reti kurus, zupas nemīlu nemaz..
Vislabāk man būtu, ja varētu pārtikt no āboliem, biezpiena kūkām, ogām (daudzum daudz) u.c. gardumiem.
Katrā ziņā esmu cilvēks, kam patīk veselīgi un paštaisīti našķi smile_mini.gif
Konkrētu mīļāko recepti gan, diemžēl, nepateikšu, bet ja ienāks prātā, noteikti jūs apziņošu biggrin_mini2.gif

profils galerija

singa singa VIP kluba biedre Ziņojumi: 642

0 #6 31. oktobris, 2008 13:28

Mums gan zupas topā, gan tradicionālās, gan pašas izdomātas. Un bērni ( atšķirībā no citiem), to vien dara, kā dīc, izvāri zupu, vienalga kādu. Nākamais mums ir kartupelis, ja tas nav kā piedeva, paliekam pusēduši. Zivis, o jā, tad mēs vienmēr pārēdamies. Pats labākais, ko mūsmājās iecienījuši ir sautēts līnis krējumā ar dažādiem zaļumiem. Tam nav spējuši pretoties pat lielākie gaļēdāji un atzinuši, ka neviena karbonāde blakus nestāv. Tur pat to zivi nevajagot, pietiekot, ka mērcīti uzlejot uz kartupeļiem. Man gan to zivtiņu vajag. Tad vēl karūsa ( karpa tai blakus nestāv ar savu specifisko garšu). Un mazsālīts svaigs ( mājās) lasis, kurš sanāk lētāk, nekā tās emulgatoru desas.

profils galerija

singa singa VIP kluba biedre Ziņojumi: 642

0 #7 31. oktobris, 2008 15:01

Udine
Tu beidz klusēt, šodien man zivs nav, tikai ribiņas ar kartupeļiem un biešu salātiem, bet kaķi gan kopš vakardienas rij mencu muguras atgriezumus par 30 sant./kg. A es tagad sāku domāt, vai mēs tos lētučus arī nevaram pirkt un gatavot sev? Ļoti apetītīgi izskatās smile_mini.gif Un ja kaķis ēd, tas nozīmē, ka tur nekāda ķimikālija nav. Manējie parazīti biggrin_mini2.gif vispār neēd kaut ko tādu, kur ir ķīmija pielietota.

profils galerija

Udine Udine Pastāvīgā apmeklētāja Ziņojumi: 217

0 #8 31. oktobris, 2008 17:17

Oh, Singa, ja tik es mācētu latviešu valodā pateikt to jūras velšu nosaukumus :oops:
Parasti pērkam jūras velšu kokteili, t.i. jau speciāli saliktas kopā dažādas veltes. Viens variants ir tāds kā bildē, ar visiem vākiem, kuru lieto ar spaghetti. Otrs variants ir bez vākiem, kuru izmanto risotto (jūras veltes ar rīsiem) pagatavošanai.
Domāju, ka arī Latvijā jābūt tādam kokteilim, kaut kur zivju nodaļā :oops:

Vēl atcerējos, ko interesantu esmu ēdusi... Kā jūs domājat, kas tas ir?! wink_mini.gif

profils galerija

pichupele pichupele VIP kluba biedre Ziņojumi: 536

0 #9 31. oktobris, 2008 17:57

Udine

Hmm, man izskatās pēc pelmeņa biggrin_mini2.gif
Esmu ēdiena ziņā tāda biki kaprīza- negaršo siļķe un neēdu zivis , kurām ir asakas, ēdu tikai tīru zivs fileju. Bet gatavot man tās gan sanāk, jo manam mīļajam patīk makšķerēt. Vislabāk man padodas krējumā un sīpolos sutināta karpa. Vēl negaršo olīves, putraimdesa. Bet garšo visādi makaronu ēdieni, vistiņa, visādi sautējumi un zupas- mīļākā ir parastā pupiņzupa no žāvētām ribiņām.Kartupelis ir lielā cieņā, ja tā nav tad ir švaki.
Augļus ēdu maz- vairāk sanāk maizīti ēst- mana vājība speķa pīrādziņi biggrin_mini2.gif
Gliemežus un citādas jūras veltes neesmu garšojusi.

Praktiski needu ābolus un bumbierus, jo esmu pie tiem no iestādīšanas brīža līdz ražas novākšanai un šķirošanai. Priekšroku dodu mandarīniem un greifrūdiem.

profils galerija

Udine Udine Pastāvīgā apmeklētāja Ziņojumi: 217

0 #10 31. oktobris, 2008 18:55

pichupele

Tā kā mans draugs ir sicīlietis, tad nu sanāk vismaz reizi gadā pabūt Sicīlijā. Šis ir gardums no Modikas. Šī pilsēta ir slavena ar savu šokolādi. Tad nu šis gardums sastav no: mīklas (ārpuse) un šokolādes & maltas gaļas pildījuma biggrin_mini2.gif

profils galerija

singa singa VIP kluba biedre Ziņojumi: 642

0 #11 31. oktobris, 2008 19:22

Udine
Man šitais mazliet atgādināja krievu vareņniku vai čebureku. Kļūdījos gan.
pichupele
Es nesaprotu, kā zivis var negaršot. Es tās varētu ēst katru dienu, ja vien tās tagad nebūtu dārgākas par gaļu. Un siļķīte dažādos veidos - kas labāks par šo?
Makaronus toties neieredzu, nerit manī itāliešu asinis. Tos, kad ieraugu veikala plauktā, man šķebina. Rīsi, griķi - jā, tik ne makaroni.

profils galerija

Udine Udine Pastāvīgā apmeklētāja Ziņojumi: 217

0 #12 31. oktobris, 2008 19:34

Singa

Man nācās pierast pie makaroniem, jo praktiski katru dienu kādā no maltītes reizēm ēdam makaronus smile_mini.gif

Augļu šeit ir daudz un dažādi, bet man nav mīļaka augļa par ābolu.
Katru dienu apēdu vismaz 1 ābolu smiley-roll.png

profils galerija

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - »

Ielogojies vai izveido profilu, lai komentētu!

Jaunākais forumā

Otrā Elpa 2020 rezultāti

Otrā Elpa 2019 rezultāti

Otrā Elpa 2018 rezultāti

Otrā Elpa 2017 rezultāti

Otrā Elpa 2016 rezultāti

Jaunākās bildes

0 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0

- - - -

Meklēt forumā ar google